kartonki on ekologinen pakkausvalinta

Kartonkipakkaus on ekologinen valinta

Muovin vähentäminen tuotteiden pakkaamisessa on ollut iso puheenaihe jo muutaman vuoden ajan. Olemme ilahtuneina seuranneet, kuinka etenkin kosmetiikka- ja elintarviketeollisuus ovat tuottaneet markkinoille uusia, ekologisempia pakkauksia, jotka vähentävät tuotteiden ympäristökuormaa. Kartonki taipuu monenlaiseen pakkaamiseen, ja se on uusiutuvista luonnonvaroista valmistettu ja täysin kierrätettävä. Hyvin suunniteltu kartonkipakkaus onkin todellinen ekoteko: muovipakkauksista kartonkipakkauksiin siirtyminen säästää luonnonvaroja ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Kartongeissakin on kuitenkin eroja. Kartongin hiilijalanjäljen kannalta on olennaista, että raaka-aineena käytetyn puun alkuperä on tunnettu. Me Papermarkilla käytämme FSC® ja PEFC™-standardoitua kartonkia pakkausten tekemiseen. Haluamme näin varmistaa, että tuotantomme on kestävällä pohjalla.

Pakkauksen tehtävä on suojata tuotetta ja vähentää hävikkiä

Pakkausmateriaalit tuottavat luonnollisesti oman osansa tuotteiden hiilijalanjäljestä, ja yksi alan trendeistä on myös irtomyynti. Kuluttajapakkaus puolustaa kuitenkin paikkaansa siksi, että se suojaa tuotteita ja sellaisena lisää niiden käyttöikää. Ilman suojaavaa pakkausta, olisi suuri osa ostamistamme tuotteista nuhjuisessa kunnossa jo ennen kaupan hyllyyn päätymistä.
Voisitko kuvitella ostavasi vaikkapa hehkulampun irtotavarana? Niin, emme mekään. Pakkauksen suunnittelussa pystytään ottamaan huomioon tuotteen suojaaminen samalla, kun pidetään pakkausmateriaalien käyttö mahdollisimman vähäisenä.

Kartonkipakkaus viestii ekologisuudesta

Ympäristötietoiset kuluttajat ovat jo oppineet valitsemaan kaupan hyllyiltä tuotteita, jotka on pakattu ekologisesti. Markkinoille on tullut biomuoveja, jotka on valmistettu uusiutuvista luonnonvaroista, mutta niiden erottaminen öljypohjaisesta muovista on kovin hankalaa. Kartonkipakkaus onkin kuluttajan kannalta selkeä viesti pakkauksen ekologisuudesta ja kierrätettävyydestä.
Opastamme mielellämme ekologisessa pakkaussuunnittelussa sekä painovärien, liimausten ja tehosteiden valitsemisessa ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavasti. >> Ota yhteyttä

Pakkaus on brändiviesti

Kartonkipakkauksen etuihin ekologisuuden ohessa kuuluu lähes loputtomat kustomointimahdollisuudet. Muodot, värit, jälkikäsittelyt ja erilaiset leikkaukset mahdollistavat brändisi viestimisen mitä parhaimmalla tavalla.
Jo pakkauksen pinnan sormituntuma viestii erilaisia asioita, ja tässäkin trendit elävät. Kun kiiltävä oli aiemmin luksuksen merkki, viestitään tuotteen laadusta nyt jättämällä pakkauksen pinta luonnollisen mattapintaiseksi. Olipa brändiviestisi millainen vaan, löytyy kartongin käsittelystä mahdollisuuksia sen ilmentämiselle. >> Tutustu jälkikäsittelyvaihtoehtoihimme.

fiSuomi