Kuva: Pixabay

Me rakastamme puita!

Olemme ylpeitä voidessamme kertoa aloittaneemme yhteistyön Treebuddy.Earthin kanssa!

Ai siis minkä kanssa?

Treebuddy on yritys, jonka idea on kaikessa ainutlaatuisuudessaan yksinkertainen: istuta puita – ja hoida niitä. Tavallisesti, kun istutustalkoot laitetaan käyntiin, käy valitettavan usein niin että istutuksen jälkeinen hoito jää retuperälle ja taimi kuolee. Tämä ei tietenkään ole kovin tehokasta tai edistyksellistä. Treebuddy istuttaa puita ja varmistaa taimille hoidon aina kahteenkymmeneenviiteen vuoteen asti. Jokainen taimi valokuvataan ja sen kasvua voi seurata verkossa. Tämä piirre Treebuddyn toiminnassa erottaa sen muista samankaltaisista yrityksistä, ja siksi haluamme olla mukana toiminnassa.

 

Istutustalkoot Kaakkois-Aasiassa toteutetaan paikallisväestön voimin. Kuva: Treebuddy.Earth.

 

Papermark toimii pakkausalalla, ja pakkausalalla kartonki on toki yksi ympäristöystävällisimmistä vaihtoehdoista. Totuus on silti, että kartongin valmistusta varten kaadetaan metsää. Tekemällä yhteistyötä Treebuddyn kanssa saamme hyvitettyä kaadettua metsää istuttamalla sitä sinne, missä se merkitsee eniten.

Papermarkin mangrovepuista koostuva metsä sijaitsee Filippiineillä Mindanaon saaren pohjoisosassa, Iliganin kaupungissa. Sijainti on mangrovelle luontainen, ja mangrovemetsien onkin todettu esimerkiksi trooppisten myrskyjen sattuessa lieventävän aaltojen ja tuulen aiheuttamia tuhoja saarilla. Toiminta tukee paikallisia asukkaita, jotka työllistyvät puiden istutuksessa ja hoidossa, ja myös tämä vahvistaa paikallisten keskuudessa sitä seikkaa, että metsä on heillekin tärkeä ja arvokas luonnonvara. Mangrovepuun kyky sitoa hiilidioksidipäästöjä itseensä on huomattava verrattuna esimerkiksi suomalaiseen kuuseen, mikä tekeekin siitä erinomaisen taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

 

Mangrovepuun taimia. Kuva: Pixabay

 

Metsä ei tarjoa resursseja ainoastaan meille ihmisille. Se on elinehto myös lukemattomille eläinlajeille. Olemalla mukana toiminnassa tuemme siis ilmastonmuutoksen torjumista, paikallista työllisyyttä ja katastrofituhojen ennaltaehkäisyä, sekä lajien kirjon säilyvyyttä. Tästä on pakko tykätä!

Papermarkin metsää pääset katsomaan täällä ja Treebuddyn toimintaan tarkemmin tutustumaan täällä.

 

Tilaa blogi sähköpostiisi ja seuraa pakkausalan uusimpia trendejä ja ideoita.

Tilaa uutiskirje

* pakollinenLähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

fiSuomi