Papermarkilaiset esittelyssä: Kaija Tervo

Tässä sarjassa esittelemme Papermarkin henkilöstöä.

 

Kaija Tervo työskentelee Papermarkilla digipainajana. Mitä rautaisen ammattilaisen työtehtäviin kuuluu, mikä on työssä nautinnollista? Kysytään Kaijalta!

 

Milloin tulit töihin Papermarkille?

Paletissa aloitin vuonna -80, siitä siirryin suoraan Papermarkin palvelukseen vuonna 2018, kun Paletin tuotanto siirtyi Papermarkille.

 

Mihin tehtäviin, mitä kaikkea olet Papermarkilla tehnyt?

Paletissa aloitin jälkikäsittelyssä, siitä siirryin painopinnan valmistukseen eli painopeltien tekoon ja asemointiin vuonna -87. Hissukseen ja huomaamatta oli tullut siirryttyä värierottelun ja digipainamisen maailmaan. Työtehtävät jatkuivat samoina Papermarkille siirtyessä.

 

Mikä työssä on haasteellisinta? Entä nautinnollisinta?

Haasteellisinta on värierottelussa värien kohdilleen saaminen. Värien säätäminen digipainossa voi olla hankalaa, koneen kanssa täytyy välillä keskustella paljonkin, kun värit näytöllä ja valmiissa tulosteessa eivät olekaan ihan samat.

Nautinnollisinta on nähdä oma kädenjälki ja onnistunut tulostus. Tyytyväinen asiakas on tärkeä, asiakkaan palaute ja kehut, niillä kyllä mennään eteenpäin.

 

Missä asiassa kollegat yleensä pyytävät neuvojasi?

Graafikkomme Esko saattaa kysellä digipainokoneen käytössä apuja, ja jos offsetpainossa on mennyt jokin hullusti, huudellaan äkkiä apua digistä. Digipaino paikkaa liukkaasti offsetissa sattuneita mokia, jos niitä on.

 

Kermajäätelö vai sorbetti?

Mikäs kysymys tämä nyt oli, kermajäätelö tietenkin!

Autolla vai pyörällä?

Autolla.

Elokuviin vai teatteriin?

Teatteriin.

 

Kaija on hiljattain ansainnut uuden tittelin, ”Vuoden Postcrossaaja 2020”. Työ Suomen Postcrossingyhdistys ry:n kanssa on käynnissä nyt neljättä vuotta, ja Kaija on painanut yhdistyksen kortit silloinkin, kun yhteistyö vielä kulki hämeenlinnalaisen Korttien Talon kautta. Korttien Tarinat -tapahtumaan Hämeenlinnan Verkatehtaalla Suomen Postcrossinyhdistys ry osallistui ensi kerran vuonna 2018, liittyen samalla Korttien Tarinat -osuuskuntaan, jossa se on suorastaan kantava voima. Postcrossingyhdistys etsiskeli aikansa painajaa omille töilleen, ja lopulta päätyi Papermarkiin ja Kaija Tervoon. Yhdistyksestä on kerrottu, että parempaa paikkaa ei ole, sillä Kaija osaa tehdä kortteja juuri kuten ne kuuluukin tehdä.

 

Entä mitä mieltä muut papermarkilaiset ovat, minkälainen työkaveri Kaija on?

  • Kaija on enemmän kaveri kuin työkaveri
  • töihin tarttuva, vikkelä
  • Kaijan kanssa on helppo asioida
  • pirteä
  • ammattitaitoinen
  • tehokas multitaskaaja
  • ahkera
  • aina valmis tarttumaan haasteeseen

 

Pidä silmällä sarjan seuraavan osan ilmestymistä ja tutustu kaikkiin papermarkilaisiin!

fiSuomi